Hoezo ben jij niet goed genoeg zoals je bent?

Zondag 30 augustus 2020,

Helaas hebben heel veel mensen het gevoel dat ze niet goed genoeg zijn zoals ze zelf zijn.
Dit gevoel komt voornamelijk door jezelf, alleen jij kan ervoor zorgen dat jij jezelf WEL goed genoeg voelt.
Natuurlijk zijn er enorm veel externe factoren die hier een bijdrage aan leveren, maar alsnog ben jij degene dit wel of niet accepteert.

 

Maar wat als het er heel rustig insluipt? Dit overkwam mijzelf namelijk ook.
Ik was als puber en begin jaren 20 vrij zelfverzekerd, ik had veel vrienden en vriendinnen en ik maakte een hoop plezier in het leven.
Tot er mensen op mijn pad kwamen die mij het gevoel gaven dat wat ik ook deed, ik nooit aan hun wensen zou kunnen voldoen. Ongeacht hoeveel liefde en zorgzaamheid ik ook toonde, er werd mij meerdere malen heel duidelijk gemaakt dat ik niet goed genoeg was.

 

Op dat moment werkte ik fulltime als transport planner bij UPS en had ik vrijwillig budgetbegeleiding + cursus aangevraagd omdat ik gewoonweg niet met geld om kon gaan en ik hier verbetering in wilde. Zelfs nadat ik stopte met fulltime werken, een bijbaantje nam en een HBO opleiding HRM te ben gestart werd dit alleen maar erger.
Dit heeft mij zoveel verdriet gedaan en het maakte mij echt onzeker. Waarom konden zij niet inzien dat ik iemand ben met een heel groot hart en vooral het goed wil doen voor iedereen?
Het enige wat ik wilde was hun erkenning dat ik wel goed genoeg was, maar deze heb ik nooit gekregen.

 

Het liep bij mij zo erg op dat ik hulp ben gaan zoeken, ik vond een praktijk wat Haptonomie gaf. Hier heb ik een aantal sessies gedaan en het heeft me zoveel rust gegeven. Hier leerde ik, dat het probleem niet bij mij lag maar dat het puur een tekortkoming is van anderen.
Achteraf gezien ben ik dankbaar dat ik deze ervaring heb mogen mee maken want het heeft mij zoveel geleerd. Ik weet wat ik wil en ik weet wat ik waard ben.

 

Als ik nu terugkijk naar die tijd en naar de jaren die zijn gevolgd ben ik zo ontzettend trots op mijzelf. De budgetbegeleiding die ik zelf aanvroeg vind ik nog steeds een sterke zet. De keuze om destijds HBO te doen was een slechte keuze want die keuze maakte ik niet voor mijzelf maar om anderen een plezier te doen. En dat is fout, je moet altijd een keuze maken omdat jij er achter staat niet om wat een ander van jou verwacht.

 

Want weetje, het boeit mij niet meer wat andere mensen wat mij verwachten. Ik weet wat ik van mijzelf verwacht en het gaat erom dat ik gelukkig ben.
Natuurlijk moet je rekening houden met de mensen om je heen, maar uiteindelijk kan je andere mensen alleen maar gelukkig maken als je gelukkig bent met jezelf.


Dus alsjeblieft, laat je nooit maar dan ook echt nooit door iemand anders jou het gevoel geven dat je niet goed genoeg bent want ieder individu is prachtig zoals die is.

 

Liefs, Char