It's ok to be not oke :-(

We posten allemaal de leukste foto’s/momenten op instagram en laten eigenlijk helemaal niet zien wanneer het niet goed gaat.

Logisch ook want er wordt ook van je verwacht dat je een goed, mooi en het liefst een rijk leven hebt.

Maar nu komt mijn vraag! “Wie verwacht dit van je? “.

Jijzelf, je familie, je vrienden? Of misschien beeld jij je dit wel in en is dit helemaal niet het verwachtingspatroon.

 

Stel jezelf die vraag eens. Wie verwacht van mij dat mijn leven er zo uitziet?

De enige persoon die verwachtingen en doelen voor zijn of haar leven mag hebben ben jij zelf. Natuurlijk proberen je ouders je een bepaalde richting op te sturen maar hoe dan ook blijf trouw aan wat jij zelf wilt. Ga jezelf niet lopen kwellen omdat je beste vriendin een supergoed betaalde baan heeft en daarom op financieel vlak veel meer kan dan jij.

Jij moet doen wat bij jou past, wat jou definieert tot wie jij daadwerkelijk bent.

 

Wij hebben allemaal dagen dat alles tegenzit of dat er iets in je relatie gebeurt waardoor je helemaal gebroken bent of dat je een enorme financiële tegenslag krijgt.

Er gebeuren zoveel dingen waardoor dat je af en toe het gevoel hebt dat het allemaal veel te veel is en dat je het niet aan kan.  Maar moet je dan opgeven? Nee!

Geloof het of niet je kan overal iets aan doen, natuurlijk kan je een ziek persoon niet zomaar beter maken. Maar als jij in de knoop zit met je gevoelens of je weet jezelf geen raad meer. Trek dan op tijd aan bel, benader iemand in je kring die je vertrouwt en praat daarover. Probeer een manier te vinden hoe jij je eigen kracht terugvind om verder te gaan. En bedenk je ook dat wanneer jouw wereld voor jou gevoel instort hoeft dat niet hetzelfde te gelden voor iemand anders.

Jij weet zelf wat jouw grens is en waar je hulp of steun bij nodig hebt.

 

Voor mij zelf werkt het altijd het beste wanneer ik mij echt rot voel over iets om gewoon even flink te huilen. Zodra ik klaar ben met mijn eigen medelijden verzin ik een plan om er weer bovenop te komen.  En tot nu toe ben ik er steeds sterker uitgekomen.

 

Probeer de externe factoren zoals social media, jouw eigen kring niet te laten bepalen hoe jouw gemoedstoestand moet zijn.

 

Voel jij je verdrietig? Dan ben verdrietig!

 

Wil jij je leven anders leiden dan dat er van je verwacht wordt? Jij bepaalt ten alle tijden zelf hoe jij je leven wilt leiden.

 

En komen er tegenslagen op je pad? Ga de strijd aan en zorg dat je hiervan leert en zo alleen maar sterker wordt.

 

Be strong and believe in your own power