Waarom is er zoveel afgunst?

 

Dit is een onderwerp waar ik mij enorm aan kan storen. Waarom misgunnen wij elkaar zoveel? Ik had vroeger een vriendin die altijd voor de grap zei als iets in mijn leven weer eens fout liep, “waarom zou het jou beter gaan als mij?”.

Deze zin gebruikten wij telkens wanneer er dus iets fout liep in ons leven.

 

Naar mate ik ouder werd kwam ik erachter dat voor vele mensen dit gewoon echt hun gedachtegang was. Mensen willen wel dat het goed met je gaat, maar nooit beter als hun.
Komt dat puur uit onzekerheid? Ik denk het wel, mensen zijn jaloers wanneer ze zien dat het met een ander goed gaat en wanneer iemand iets bereikt heeft wat zij zelf niet hebben.

 

Dit is voor mij echt onbegrip. Wanneer ik zie dat iemand in mijn kring iets heeft bereikt heeft of gewoon gelukkig is dan ben ik oprecht blij voor die persoon. Wanneer zij willen groeien en ik kan iets voor ze delen op social media om ze hiermee te helpen dan doe ik dat met heel veel liefde. Ik ben ook het type persoon wat kaartjes stuurt om te laten weten dat ik trots op je ben, te feliciteren met bereikte doelen, maar ook in mindere tijden om je toch wat steun te bieden en te laten weten dat ik aan je denk.
Natuurlijk verwacht ik dat niet terug, maar hoe mooi zou het zijn als we elkaar allemaal af toe even een schouderklopje geven of gewoon een gemeend compliment geven?

 

Natuurlijk hoef je niet iedereen veren in zijn kont te douwen maar ben gewoon eens gemeend lief voor elkaar. Wat maakt het uit als je buurvrouw een dikke auto rijdt (die ze van haar man heeft gekregen) en jij met je frikandellen autootje aan komt karren?

Vriendin, who cares?!

Misschien ging haar man wel vreemd en heeft ze die auto gekregen als vergevingscadeau. Ben dankbaar voor wat je hebt en als je niet tevreden bent en meer wilt dan moet je ervoor werken. In mijn ogen kan je alles bereiken zolang je er maar zelf in gelooft.

 

Dus lieve mensen, geef elkaar eens wat vaker een compliment, stuur elkaar eens een lief berichtje, gun elkaar evenveel als dat je jezelf gunt. Geloof me, hoe vrijgeviger jij zelf bent hoe meer leukere dingen er op jouw pad komen.

MAAR! En dit is een hele belangrijke maar.. Wanneer je merkt dat mensen van jouw NEMEN en dus eigenlijk misbruik maken van jouw vrijgevigheid/goedheid, dan moet je die mensen kei hard laten vallen. Want die mensen verdienen jouw liefde niet.

En als laatste wil ik nog even zeggen: NIEMAND heeft TIJD voor NEGATIVITEIT! 

Ik wens jullie een heel fijn weekend!

 

Liefs Char,♡

 

Zie hiernaast enkele berichten die ik heb mogen ontvangen waarvan mijn hart enorm begon te gloeien!