Over mij

Zoals je op de voorpagina hebt kunnen lezen is mijn naam Charlene, ik ben 31 jaar en sinds mei 2020 mama van mijn eerste kindje genaamd Elay.

Ik ben werkzaam als secretaresse bij de Gemeente en ik heb op 9 juli 2020 mijn studie HBO bachelor online marketing, mobile & social media afgerond. Deze studie volgde ik naast mijn fulltime baan. 

 

Ik heb op de middelbare school VMBO-kader gedaan en ik was destijds en de jaren daarna geen makkelijke tiener. Ik had geen concreet beeld van wat ik daadwerkelijk met mijn toekomst wilde doen en ik vond stappen, shoppen en met vriendinnen dingen doen op dat moment het allerbelangrijkst.

Natuurlijk kwam ik erachter dat dat niet het leven was, het leven komt met vele verantwoordelijkheden en ook consequenties wanneer je bepaalde zaken niet nakomt. Maar hier wou ik niets van weten, ik wilde gewoon lekker doen wat ik leuk vond en het maakte me totaal niet uit wat andere mensen daarvan dachten.

 

Ik ben altijd een familiemens geweest en ook voor mijn vrienden en vriendinnen was ik altijd heel zorgzaam, voor hen ging ik door het vuur.

Maar wat als de mensen waar jij voor door het vuur gaat dat niet andersom doen? Of in ieder geval niet aan de verwachtingen die ik van hen had?

 

Ik begreep niet waarom iedereen van buitenaf toch steeds die druk gaf met vragen en opmerkingen zoals: 

- Wat voor studie doe je/heb je gedaan?

- Wat voor werk doe je?

- Heb je een vaste relatie?

- Wanneer wil je kinderen?

- Je moet geen huurhuis nemen, kopen is beter!

- Hoe zie jij jezelf over 5 jaar?

- Geef niet teveel geld uit, je moet spaargeld hebben!

 

In de afgelopen jaren heb ik veel geleerd over hoe het leven in elkaar steekt, hoe ik afstand doe van negativiteit en heb ik mijn echte ik gevonden. 

 

Via deze blog wil ik mijn ervaringen met jullie delen. Maar ook advies en tips geven voor jonge meiden die net als zoals ik was niet direct weten wat zij met hun toekomst willen.